Birthday brownies

Hello! Morgen is een speciale dag. Ik liet het vorige week al een keer vallen, maar morgen is dé dag. De dag waarop het alweer een jaar geleden is dat ik begon met bloggen. Wat mij betreft blijf ik er ook nog wel een heel aantal jaren mee doorgaan.
Maar bij welke verjaardag is er nou geen feest? Helemaal een eerste verjaardag moet gevierd worden, met veel lekker eten! Vrijdag middag ga ik met wat leuke vriendinnen hightea’en. Daarom komt er deze week elke dag een blogpost online over alles wat bij een hightea hoort. Laten we maar snel beginnen want dit duurt allemaal weer veel te lang.

New Image1
Birthday brownieeeees!

Recept:
75 gram pure (of bittere) chocolade
75 gram roomboter
50 gram lichte bruine basterdsuiker
75 gram gewone suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
2 eieren
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven
handje walnoten

Let’s bake!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in en bestuif hem met bloem. Leg een bakpapiertje in de vorm en vet deze ook nog even in met boter.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze (au bain marie). Roer de vanillesuiker, gewone suiker en basterdsuiker door de chocolade heen, als de chocolade helemaal is gesmolten.
Roer ook het bakmeel en zout er doorheen. Voeg dan de eieren één voor één alroerend toe.
Dan kun je het beslag in het cakeblik doen, gladstrijken en er nog een paar walnoten overheen gooien. Bak hem in het midden van de oven voor 30 á 35 gaar. De binnenkant mag lekker smeuïg zijn, niet al te droog.
Laat hem afkoelen en dan ben je klaar!
New Image
Die heeeerlijke smeuïge binnenkant! Ik kan er niet zo heel veel over zeggen, je moet het eigenlijk gewoon proberen.
Laat het maar weten als je deze brownies ook maakt!

Liefs,
Nienke.

0 reacties

  1. […] ← Birthday brownies […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *