Surprising scones

‘Hé, misschien is een blog wel een leuk idee. Laat ik eens Googlen hoe dat moet.’ Dit is wat er ongeveer door mijn hoofd moet zijn gegaan, precies een jaar geleden. Om te vieren dat ik al een jaar bezig ben, komt er deze week elke dag een blogpost online. Deze week staat in het thema van hightea’en!

Gisteren vertelde ik hoe je birthday brownies kunt maken. Vandaag zijn de scones aan de beurt, want dat hoort wel echt bij een hightea.

Wat heb je nodig?
225 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
50 gram boter (iets extra om de vormpjes in te vetten)
2 flinke theelepels bakpoeder (als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is 1 theelepel genoeg)
25 gram suiker
een snufje zout
150 ml melke (of karnemelk)

Let’s do this!
Mix met je vingertoppen alle droge ingrediënten en de boter door elkaar, tot het lijkt op broodkruim.
Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een vork alles door elkaar en zorg dat het niet te zacht is. Vet de vormpjes in en schuif er met twee lepels hoopjes beslag in. Als het goed is kun je er ongeveer 8-10 scones uit halen. Plaats de scones net boven het midden van de oven (225 graden) voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

New Image4
Als de scones klaar zijn kun je ze doormidden snijden, een laagje jam en clotted cream (slagroom kan ook trouwens) op doen en lekker opeten. Eet ze het liefst nog dezelfde dag op of doe ze in de vriezer.

Al lig ikzelf  ziek op de bank vandaag, ik hoop dat jullie een hele fijne dag hebben op deze alwaysbirthday! Als je deze scones nou ook maakt, stuur me een berichtje!

Liefs,
Nienke

0 reacties

  1. Gilly zegt:

    Gefeliciteerd Nienke! En nog vele blogjaren erbij xxx

  2. Karenina zegt:

    Heeee Nienkee! Gefeliciteerd!!! ik ben super trots op je <3
    En ga zo door, want je doet het super goed!

    1. Dankjewel Kareninaaa! ❤️

  3. Wiehoee! Gefeliciteeeeerd!! Op naar het volgende jaar! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *